RECEPT | Maak zelf je Gingerbread Latte

donderdag 7 december 2017


Iets wat ik nog steeds ontzettend jammer vind en is dat er geen Starbucks in Hasselt is. Ik zou al naar Leuven of Luik moeten gaan voor de dichtstbijzijnde. Niet dat ik elke week een Starbucks moet hebben, maar zo eens af en toe wanneer ik daar zin in heb zou ik kunnen appreciëren. Ik kijk dan al uit om in Londen een overdosis aan Starbucks binnen te krijgen. Eén drankje dat vorig jaar mijn favoriet was is de Gingerbread Latte. Ik zou het de waardige opvolger van de Pumkpin Spice Latte kunnen noemen. Iets minder kruidig, maar nog steeds zo'n heerlijk, feestelijk warm drankje. Zou ik het zelf niet kunnen maken, dacht ik vaak. Tuurlijk! Het is eigenlijk heel eenvoudig... De typische gingerbread man (gemberkoekjes) zijn eigenlijk niet zo bekend bij ons. Ik wil ze wel eens maken, maar aangezien ik mijn jaarlijkse lading speculaas ging bakken vorig weekend besloot ik daar enkele kleine gingerbread mannetjes uit te maken. 
Wat de gingerbread latte zo lekker maakt, is de siroop met gember en kaneel. Je kan deze bij Starbucks zelf kopen, maar ik maakte hem dus zelf. 

Voor 1 persoon heb je nodig:
- 2 kopjes espresso
- 250 ml opgeschuimde melk

Voor de gingerbread siroop:
- 80 ml water
- 6 eetlepels suiker 
- 2 tl gemberpoeder
- 1/2 tl kaneel 
- enkele druppels vanille-extract

Voor de afwerking:
- slagroom
- kaneel/gemberpoeder

Om de siroop te maken doe je het water, suiker, kaneel, gemberpoeder en vanille-extract in een pannetje op een middelmatig tot hoog vuur. Breng de siroop aan het koken (af en toe eens roeren) en zet het vuur minder zodra het kookt. Laat alles nog een 15-20 min. pruttelen totdat er een siroop ontstaat. Zet daarna de pan van het vuur. 
In een grote mok giet je de espresso met als volgt de siroop. Dit meng je goed door elkaar. Daarna mag het melkschuim erbij en roer je alles nog eens goed door. 
Om af te werken mag er een flinke dot slagroom op met wat kaneel en/of gemberpoeder. 

ENJOY! (en denk even niet aan de calorieën!)2 opmerkingen

Latest Instagrams

© A Beauty To Rock. Design by Fearne.