Anastasia Beverly Hills | Subculture palette Review + Looks

maandag 4 september 2017


Mischien wel het meest gehate (té poederig, niet te blenden...) palette van het jaar, als je de reviews op YouTube moet geloven. Maar ik wou me daar nu eens niets van aantrekken, want ik was op slag verliefd toen ik de kleurencombinatie van het Subculture palette van Anastasia Beverly Hills zag. Het was alweer even geleden dat ik nog eens echt excited werd van een oogschaduw palette. Voor mij zag het er meteen herfstproof uit en leek het mij een palette waar je zoveel kanten mee opkan. Zijn de oogschaduws zo slecht als wordt beweerd? Ik geef je vandaag mijn mening. 


Het Subculture palette heeft net zoals het Modern Rennaisance palette een zachte velvet verpakking. Mooi en fijn in de hand enkel vrees ik dat het sneller vuil wordt. Ik zou het daarom ook nooit meenemen als ik op reis zou gaan. Nu, het palette bezit ook geen alledaagse kleuren dus dat zou ik ook minder snel kiezen als ik weg zou gaan. 
Wat ABH zelf beloofd is een palette met 14 oogschaduws die een intens pigment hebben en makkelijk te blenden zijn


Het palette telt 11 matte tinten, 2 duo chrome tinten en één metallic tint. Ik ben best tevreden dat er meer matte kleuren inzitten, omdat ik deze toch wel het meest gebruik. De duo chrome tinten springen er wel helemaal bovenuit en zijn super om een accent mee te leggen. 

Cube - Duo chrome parelmoer roze 
Dawn - Ultra matte zacht perzik
Destiny - Ultra matte kaki groen 
Adorn - Metallic brons
All Star - Ultra matte vintage wijnrood
Mercury - Ultra matte leisteen grijs
Axis - Ultra matte blauwgroen
Roxy - Ultra matte zacht koraal
Elektric - Duo chrome limoen goud
Fudge - Ultra Matte warm brons
New Wave - Ultra matte oranje geel
Untamed - Ultra matte gedempt groen 
Edge - Ultra matte mosterd geel
Rowdy - Ultra matte diep paars


Het palette bevat een dubbelzijdige kwast die ik best fijn in gebruik vind. Meestal vergeet ik de kwast uit een palette te gebruiken, omdat ze vaak kwalitatief niet zo schitterend zijn, maar deze ga ik zeker vaak gebruiken. Aan één kant heb je een platte oogschaduwkwast en aan de andere kant eentje om mee te blenden. Swatches

Dit is dus zo'n bam, in your face pigmentatie. Ik ben best onder de indruk, alleen heb ik wat moeite met de twee duo chrome kleuren. Anastasia Beverly Hills raadt zelf aan om deze met een fixing spray te gebruiken om er een maximum aan intensiteit uit te halen. 
Hoe zit dat nu met dat poederige? Wel, er zitten bij mij wel enkele kleuren in het palette zoals Dawn, New Wave en Roxy die erg poederig zijn als ik ze met een blendingkwast gebruik. Met een platte kwast is dit minder. Het is dus wel een beetje opletten dat je niet al te enthousiast in het palette duikt. 
Ik kan het zelf niet vergelijken met het Modern Renaissance palette, maar van Saar heb ik vernomen dat enkele oogschaduws in dat palette ook zo'n textuur hebben. 
Nu het blenden, in het algemeen heb ik niet met alle kleuren last. Ik denk dat de intense pigmentatie het gewoon moeilijker maakt om de oogschaduw te vervagen. Het is een beetje zoeken en de kleuren lichtjes opbouwen zodat het niet vlekkerig wordt. 
Ik ben zeker niet teleurgesteld. Ik vind het nog steeds een enorm mooi palette. 
Dit zijn twee verschillende looks die ik al met het palette heb gemaakt: 
Voor de eerste look gebruikte ik vooral de groene kleuren uit het palette met in het midden Elektric. Met Fix + van MAC kreeg ik hem veel intenser. 
Mijn tweede look geeft me al wat herfst vibes. Hier gebruikte ik oa. de bronzen metallic kleur Adorn en de wijnrode kleur All Star


Wat vind jij van het Subculture palette? 

Prijs Beautybay: €50,20
3 opmerkingen

  1. Ik ken mijzelf en ik weet dat ik nogal 'agressief' kan zijn met het swirlen met mijn brush dus voor mij zou dit vast geen goed palette zijn. Jouw looks vind ik wel erg geslaagd trouwens, ziet er goed uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wauw wat een kleuren, vooral de groene en gele tinten vind ik erg mooi! Je eerste ooglook vind ik ook echt prachtig (:

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik vind dat de looks hartstikke mooi zijn, gelukkig nog een positieve review!

    BeantwoordenVerwijderen

Latest Instagrams

© A Beauty To Rock. Design by Fearne.