PERSONAL | Blogpraatje #2

zaterdag 27 juni 2015


Ik blog nu al verschillende jaren en krijg er ook steeds meer plezier in. Er zijn ondertussen ook heel wat artikels verschenen over blogtips, maar als iemand interesse heeft in mijn tips mag je het altijd laten weten. Ik heb al eens de vraag gekregen over fotografie tips al ben ik hier helemaal geen professional in. De laatste tijd hou ik er mij wel meer mee bezig, want mooie foto's trekken nu eenmaal meer aandacht dat vind ik zelf ook.
Respect voor degene die vanaf het begin alles al tot in de puntjes in orde hebben, maar een beginnende blog heeft meestal niet meteen de perfecte layout, foto's of artikels. Het is iets waar de meesten toch wel in moeten groeien en ik vind dat erg leuk om te zien. 
Het viel je misschien al op: vandaag hou ik een blogpraatje, omdat ik er nood aan heb! 


DE DRUK DIE HET BLOGGEN MET ZICH MEEBRENGT

Iets wat ik de laatste tijd meer ervaar is de druk om alles perfect te moeten doen, want dan pas springt je blog in het oog tenopzichte van die andere duizenden beautyblogs. Jawel, het aantal blogs (en dan heb ik het enkel over beautyblogs) neemt dagelijks toe en hoe zorg je er dan voor dat jou blog eruit springt? Ik merk heel hard dat je hieraan moet werken, want anders verdwijnt je blog in het niets en iedereen wil toch graag een groot aantal bezoekers aantrekken. Ik blog voornamelijk voor mijn plezier, het is echt mijn grootste hobby geworden en ik zou het niet uit mijn leven kunnen voorstellen. Ik doe het vooral voor mezelf omdat ik eindelijk iets gevonden heb waar ik me met hart en ziel in kan uitleven. Make-Up is mijn passie, ik wou dat ik er mijn beroep van kon maken, maar dat is helaas niet zo simpel.

Ik heb de laatste weken minder tijd in reacties plaatsen op andere blogs, laat staan om veel blogs te bezoeken. Iets wat ik heel graag doe, maar dan zou ik toch wel wat extra uren moeten hebben in een dag! In ieder geval merk ik wel dat ik hierdoor zelf minder reacties krijg, maar bon daar draait het nu wel niet om al vind ik feedback krijgen altijd wel fijn. Daar leer ik het meeste van. 
Een tijd terug schreef Northflix een artikel over de echtheid in het blogwereldje met daarin hoe gemeend reacties zijn op een artikel. Soms sta ik daar ook wel bij stil. Ik heb liever dat mensen eerlijk zijn, want regelmatig zie ik bij bijvoorbeeld make-up looks van anderen die, sorry dat ik het zeg echt serieus op niets trekken, reacties van: wauw, wat mooi. Dan denk ik vaak bij mezelf zie ik wel dezelfde foto? Niet dat ik de beste looks maak, ik vind dat ik hier zelf nog steeds in moet leren. Maar ik bedoel gewoon dat er geen verschil meer wordt gemaakt. Nu moeten er ook geen hatelijke reacties worden achtergelaten dat het echt lelijk is, maar je begrijpt mijn punt waarschijnlijk wel.

Ik merk ook soms dat de 'populairdere' bloggers (ik bedoel niet degene die er hun beroep van hebben kunnen maken) onder ons het de 'minder bekende' bloggers niet gunnen om meer bekendheid te krijgen. Dit vind ik echt zo jammer. Waarom het niet iedereen gunnen die er zo hard aan werkt elke dag? Ook zij zijn toch vanaf nul begonnen? Het is vaak de druk van de concurrentie en angst om volgers te moeten afstaan, maar als ik een blog echt goed vind zal ik die ook blijven volgen al zijn het er 700. 

In ieder geval zit dit mij gelukkig niet elke dag dwars hoor. Het zou me ook niet tegen houden om te blijven bloggen, maar ik beken dat ik me er wel af en toe aan erger. Zijn er nog bloggers die deze druk soms voelen? 


♥ 

5 opmerkingen

 1. Hopelijk lucht het op om dit er uit te gooien! :) Ik vind al die heissa om bloggen zo jammer, ik doe dit als hobby maar zou er het liefste mijn baan van maken. Mij maakt het enorm gelukkig en ik ben nieuwsgierig naar mijn volgers, zie het artikel van vandaag haha. Ik vind het zo jammer dat het anderen mensen niet gegund wordt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik merk dat bij sommige meiden waar ik in het begin heel leuk mee was die nu 'groter worden' ook minder aandacht geven aan jou. Ik vind dat zo jammer want ik kan met iedereen opschieten ook al heb je miljoenen volgers of reacties of kijkers ! ik gun iedereen het beste en iedereen werkt voor zijn/haar blog, misschien heeft de een wat meer geluk als de ander, maar vind nooit dat je omdat jij groter wordt ineens anders moet doen tegen iemand. Ik doe het echt als hobby en zoals Marielle zegt zou ik er ook wel deels mijn baan van willen maken en dat gun ik andere ook :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik volg je helemaal! Wat je zegt over reacties is ook wel waar. Zelf is mijn policy: ik geef alleen complimenten als ik het echt meen, als ik een look helemaal niets vind reageer ik meestal gewoon niet. Mss ook stom, want opbouwende kritiek is mss beter...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De druk is tegenwoordig echt zó groot dat ik het soms niet meer zo leuk vind om te bloggen. Ik volg zelf een aantal blogs die me aanspreken. Zowel grote als kleinere blogs. Vaak merk ik ook dat er een hoop kleine blogs zijn die betere kwaliteit leveren dan de grote blogs. Dat vind ik vaak niet eerlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Voorlopig heb ik enkel positieve ervaringen maar ik denk wel dat er veel hypocrisie is onder bloggers. En ja, ik voel die druk ook, vooral de laatste tijd omdat ik een beetje in een blogdipje zat en daarmee minder zin had om te reageren op andere blogs.

  BeantwoordenVerwijderen

Latest Instagrams

© A Beauty To Rock. Design by Fearne.