Allure - Kristalpad

woensdag 8 oktober 2014


Als ik ergens een hekel aan heb is het wel ontharen, zeker met mijn übersnelle haargroei erger ik mij er steeds opnieuw aan. Moest ik ooit de lotto winnen zou ik meteen een laserbehandeling laten doen. Ok, met een scheermesje is het snel gedaan, maar mijn huid verdraagt dat vaak niet (uitslag enzo) dus doe ik het meestal met mijn epilator en dat duurt me vaak te lang. Ik was vergeten dat ik de kristalpads nog had liggen die ik op de Beautygloss Party gekocht had dit jaar en eigenlijk zijn deze zo slecht nog niet...

Wat is de Kristalpad juist?
Een Kristalpad bevat duizenden micro-kristallen die de haren afdraaien en de huid een zachte peeling geeft. Je haren en dode huidcellen verdwijnen door de draaibewegingen, snel en gemakkelijk. 

In deze verpakking zat zowel een grote als kleine 'handschoen' met van elk 4 nieuwe Kristalpads die je makkelijk aanbrengt en vervangt; het kleeft er gewoon op. Voor het startpakket betaal je €34,95 en is dus eerst een kleine investering. Voor de navulling betaal je dan €14,95.

Hoe werkt het?
 • Zorg er eerst voor dat hetgene wat je wilt ontharen (ik gebruik het vooral voor mijn benen) vetvrij en droog is. Dus de bodybutter of olie was je best eerst af moest die nog op je huid zitten.
 • Draai nu 5 snelle rondjes met de klok mee en 5 snelle rondjes tegen de klok in op dat deel waar je haren wilt verwijderen. Ze zeggen zelf zonder druk uit te voeren, maar ik vind dat het beter werkt met een lichte druk. 

Resultaat?
De haren verdwijnen inderdaad met de kristalpads en laten je huid erg zacht achter. Deze manier zit zo een beetje tussen scheren en epileren in. Je haartjes zullen niet zo stoppelig terugkomen en blijven ietsje langer weg. Ik moet wel zeggen dat het voor mij niet werkt als ik stoppeltjes heb, daarmee dat ik deze in de zomer zo goed als niet heb gebruikt. 
Achteraf smeer ik mijn huid wel nog in, want ook al is mijn huid zacht toch laat hij een droge waas achter, doordat de Kristalpads toch wel lichtjes schuren. Maar ik krijg er zeker geen uitslag van zoals bij scheren. De kleine versie vind ik wel gemakkelijk om aan moeilijke plekjes te geraken. 

Conclusie
De Kristalpad is nog steeds iets of wat tijdrovend, maar helemaal pijnloos ten opzichte van de epilator en je krijgt er een gladde, zachte en vooral onthaarde huid voor terug!
Na enkele onthaarbeurten moet je hem wel al vervangen, want dan begint hij minder goed te werken. Iets wat je bij scheermesjes ook hebt natuurlijk.


Lijkt de Kristalpad iets voor jou? De Allure Kristalpad is hier online te koop.

11 opmerkingen

 1. Ik zag dit laatst in een vlog ergens voorbij komen, lijkt me echt geniaal!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het klinkt speciaal :D Misschien wel iets leuks om eens uit te proberen ^^

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hmmm klinkt speciaal ik ben benieuwd! liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dit zou ik nog best wel eens willen proberen :O
  Scheelt weer scheer-geworstel in de douche denk ik

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb hier wel eens eerder iets over gezien maar zag nooit echt het nut ervan, behalve dat het tegenover waxen/epileren natuurlijk geheel pijnloos is. Maar ze blijven dus ook iets langer weg, dat is dan wel weer een voordeel! Fijn artikel (:

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hm, interessant ding. Maar ik wil echt wel dat supergladde geen-haartje-meer-te-bespeuren glad en ik denk niet dat dit ding mij dat gaat geven.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heb ik nog nooit van gehoord :)
  Ik zou ook graag laserbehandeling ondergaan omdat me haartjes ook snel terug groeien, maar het kost inderdaad erg veel!
  Maar die pads klinken goed!
  X

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb deze ook nog ergens in de kast liggen. Toch maar weer eens proberen zo te lezen! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik heb hem ook, maar ben er niet echt tevreden over! Ligt nu dus ergens achterin mijn kastje! De haartjes gaan nauwelijks weg, of je moet echt heel veel rondjes draaien. Op je benen is het dan ook tijdsrovend! En mijn huid was er helaas wel een beetje gevoelig door, omdat ik zoveel rondjes moest draaien..
  Nu ben ik met laserbehandelingen bezig, helaas erg prijzig maar wauw, wat een effect! Ik heb helemaal geen last meer van gevoelige oksels of wat dan ook! Even sparen, maar echt top! Nu nog hopen dat de haartjes ook werkelijk weg blijven..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat jammer dat het voor jou niet goed werkt. Bij mijn gevoelige huid heb ik er gelukkig geen last van, maar het vraagt idd allemaal wat tijd! Ooit wil ik ook laserbehandelingen laten doen als er zekerheid is dat de haartjes definitief wegblijven

   Verwijderen

Latest Instagrams

© A Beauty To Rock. Design by Fearne.