Homemade Granola Recept

zaterdag 4 oktober 2014


Wat hou ik toch van een lekker en gezond ontbijt. De laatste jaren at ik vooral yoghurt met muesli wat daarna overgegaan is tot havermout of granola met allerlei zaden, noten en fruit. Toen ik de Honey Granola van Dorset Cereals ontdekte vond ik muesli gewoon niet meer lekker. Al is granola eigenlijk gewoon geroosterde muesli. Ik wou het al een tijdje zelf proberen maken en toen ik een recept bij Foodgloss tegenkwam besloot ik het gewoon te doen, want moeilijk is het niet!


Wat heb je allemaal nodig voor de granola:

  • 200gr havervlokken (dit is niet hetzelfde als havermout, hou hier rekening mee!)
  • 200 gr noten en zaden naar keuze (ik gebruikte: pecannoten, pompoenpitten, amandelschijfjes en ook kokosvezels)
  • 2 eetlepels maïsolie
  • 3 eetlepels honing (vond ik zoet genoeg)


Meng alles samen met de maïsolie en honing en roer goed door elkaar. 


Verwarm de over voor op 165-170°
Verdeel je granola op een bakplaat met bakpapier en zet hem 20 min in de oven. Om de 5 min roer je alles om, zodat hij niet kan verbranden. 


Als de granola afgekoelt is bewaar je hem best in een goed sluitende verpakking dan kan je hem zeker enkele weken bewaren en blijft hij ook knapperig!


Nomnomnom! Wat is dit lekker! Ik kan hem niet echt vergelijken met de Honey Granola (die is ook nog net wat zoeter gemaakt), maar ik vind de geroosterde smaak echt verrukkelijk. Ik deed er ook nog wat cacao nibs bij en vaak zou ik er ook lijn- en chiazaad bijdoen.
Als je van granola houdt moet je dit zeker en vast eens maken!

9 opmerkingen

  1. Lijkt me heerlijk voor tijdens het ontbijt!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ziet er zo lekker uit! Ga het zeker eens proberen.. Zie het wel vaker voorbij komen en heb het nog niet geprobeerd

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ooooh wat ziet dat er erg lekker uit zeg! Jammer genoeg kan ik geen zuivel producten in de ochtend eten :( Maar kan net zo goed in de middag :)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Man dat ziet er echt super lekker uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Als je van banaan houdt, kan je als de granola afgekoeld is, er ook nog bananenchips(die je eventueel ook zelf kan maken denk ik) onder mengen. Heb ik laatst op Food Network bij Siba gezien en zij deed er dan ook nog gedroogde veenbessen bij.

    BeantwoordenVerwijderen

Latest Instagrams

© A Beauty To Rock. Design by Fearne.