Garnier Fructis - Banana Hair Food Menu

dinsdag 31 maart 2020


Fructis heeft erg goed gescoord met hun Hair Food gamma dat in 2018 op de markt kwam. De 3-in-1 maskers die o.a. geen siliconen bevatten en vegan zijn werden door vele geliefd (inclusief mezelf), maar toch ontbrak er iets. Het liefst gebruik ik voor mijn haarroutine alles van hetzelfde merk en dezelfde lijn. De producten sluiten elkaar altijd goed aan, waardoor je haren op de beste manier de verzorging krijgen die ze verdienen. Gelukkig dachten ze er bij Garnier ook zo over en werd het Hair Food Menu aan ons voorgesteld. Zeg hallo tegen de Hair Food Shampoo en Conditioner! Garnier liet zich inspireren door gezonde, kleurrijke en heerlijke smoothies. Wat meteen te zien is aan de verpakking. Niet enkel lijken de shampoo en conditioner op een smoothie flesje, ze ruiken ook zó extreem goed dat je er bijna van wilt proeven. 
Net zoals het Hair Food 3-in-1 masker bestaat de shampoo en conditioner uit 98% natuurlijke ingrediënten. De ingrediënten worden duidelijk uitgelegd op de achterkant van de verpakking zodat iedereen ze begrijpt. Wat ik zelf erg fijn vind is dat ze geen siliconen bevatten en vegan zijn. 

Het Banana Hair Food Menu is vooral geschikt voor droog haar. De formule is verrijkt met bananenextract uit Costa Rica en zit boordevol hydraterende voedingsstoffen. De overheerlijke zoete bananengeur (doet mij vooral denken aan die bananensnoepjes van vroeger) zorgt er nog eens voor dat je lokken lekker ruiken. Ik denk dat elke geur van het Hair Food gamma mij wel zou bekoren. 


De Banana Hair Food Shampoo is een goed reinigende shampoo, die de haren voedt zonder ze te verzwaren. Ik vind naast o.a. bananenextract, kokosolie terug tussen de ingrediënten dus ik vreesde een beetje dat de shampoo mijn haren niet voldoende zuiver zou maken, maar dat doet hij wél. Ik heb zeker niet de indruk dat mijn haren er zwaarder door aanvoelen. 


De Banana Hair Food Conditioner gaat je haren dan weer ontwarren en de nodige voeding geven zodat je haren minder droog worden. Tussen de ingrediënten zie ik o.a. sojaolie, zonnebloemzaad olie en kokosolie.
Ik wissel vaak af tussen de conditioner en het masker. De conditioner gebruik ik al sneller wanneer ik niet zoveel tijd wil spenderen om mijn haren te verzorgen. Om mijn haren extra te verwennen breng ik soms ook het masker enkele uren voordat ik mijn haren ga wassen al aan op de puntjes en de helft van mijn lengtes. Ik merk meteen het verschil wanneer ik dit doe. En we eindigen met mijn favoriet, het Banana Hair Food 3-in-1 masker. Ik gebruik het als liefste als haarmasker, maar als conditioner werkt hij ook prima en net wat voedender dan de gewone conditioner. Naast kokosolie, zonnebloempitolie en soja olie bevat het masker ook karité boter, olijfolie en avocado-olie. Van extra verwennerij gesproken! Mijn haren voelen heel zacht aan na het gebruik van deze lijn. Zeker het proberen waard en ze zijn dan ook nog eens heel betaalbaar. 

Het Hair Food gamma van Garnier is o.a. te koop bij Kruidvat en Di 
Garnier Fructis Hair Food Shampoo prijs: €5,99
Garnier Fructis Hair Food Conditioner prijs: €5,99
Garnier Fructis Hair Food 3-in-1 Masker prijs:  €6,99
1 opmerking

  1. Wat een toffe lijn is dit he!? Ik vind het Macademia masker uit deze lijn ook zo heerlijk. Deze producten ga ik ook onthouden :)

    BeantwoordenVerwijderen

Latest Instagrams

© A Beauty To Rock. Design by Fearne.