Zuiverend, egaliserend en anti-age: 4x maskers testen

zondag 13 januari 2019


Niets is zo ontspannend dan een maskermomentje één tot twee maal per week. In mijn badkamerkast vind je er dan ook tientallen. Van hydraterend tot exfoliërend, want naargelang de behoefte van mijn huid wissel ik regelmatig af. Zo gebruik ik de laatste weken graag een hydraterend masker aangezien mijn huid een tikkeltje droog is en een zuiverend masker om puistjes geen kans te geven en mijn poriën te verfijnen. 
Nieuw in het gebruik zijn deze vier maskers waar ik vandaag meer over vertel! 
Links: Dr. Organic Activated Charcoal Pore Cleansing Mask
Rechts: Ici Paris XL Pure Active Chacoal Purifying Mask 

Ici Paris XL Pure  Active Charcoal Purifying Mask ♥ Dr. Organic Activated Charcoal Pore Cleansing Face Mask
Zuiverende maskers op basis van houtskool vind ik zalig om te gebruiken. Ik testte zowel het Pure Active Charcoal Purifying Mask van IPXL als dat van Dr. Organc. Beide beloven ze hetzelfde: de huid grondig te reinigen/zuiveren, olie te absorberen en onzuiverheden te verwijderen. Ze brengen beide superfijn aan en geven mijn huid een extra clean gevoel na het afspoelen. Wat ik ook fijn vind is dat deze maskers niet uitdrogend werken, ze drogen wel lichtjes op maar niet zoals kleimaskers dat doen. Als ik moet kiezen naar welk mijn voorkeur uitgaat zou ik het masker van Dr. Organic kiezen omwille van de ingrediënten en omdat ik het masker van IPXL iets te geparfumeerd vind. Maar qua werking vind ik ze beide zeker zo fijn. Mijn poriën zijn minder aanwezig en mijn gemengde huid wordt net wat meer in bedwang gehouden. Top! 


Lierac ♥ Lumilogie Even-Tone Brightening Mask
De Lumilogie lijn van Lierac is me niet onbekend (denk aan het Lumilogie double concentrate). Doel van deze producten is verhelderend te werken, de huid egaler te maken en vlekjes doen verminderen. Het Lumilogie Even-Tone Brightening Mask bevat Hexyl R. en waterlelie die zorgen voor een verhelderend effect. Het masker werkt ook lichtjes peelend. 
Er wordt aangeraden het masker 1x week aan te brengen en 10 min. te laten zitten. Dit masker zorgt zeker voor een instant helder effect. Vlekjes lijken hierdoor minder op te vallen (ze verdwijnen wel niet) en mijn huid ziet er fris uit. Lo-ving it! 


Only You ♥ Raspberry & Wild Cherry
Only You is het budgetproof merk dat bij IPXL te koop is. Ik ken het vooral van hun nagellak, maar hun gamma is super uitgebreid. Deze 'voor één keer te gebruiken' maskers zien er erg leuk uit en komen in verschillende varianten. Het Rapberry en Wild Cherry is een anti-age moussemasker. De mousse textuur vind ik wel bijzonder, het voelt prettig aan, maar is vrij dik om aan te brengen. De geur van framboos en kers is subtiel en aangenaam. Het masker laat je 10-15 min. inwerken alvorens af te spoelen. Nadien voelt mijn huid vooral gehydrateerd aan. Niet heel bijzonder, maar wel leuk voor een keertje. 


Ici Paris XL Pure Active Charcoal Purifying Mask prijs: €10,95
Dr. Organic Activated Charcoal Pore Cleansing Face Mask prijs: €9,99
Lierac Lumilogie Even-Tone Brightening Mask prijs: €33
Only You Raspberry & Wild Cherry prijs: €3,953 opmerkingen

  1. De producten klinken stuk voor stuk erg goed. Ik ben zelf momenteel ook dol op producten met houtskoolpoeder erin, dus dat Charcoal Cleansing Mask trekt voornamelijk m'n aandacht!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dr. Organic is zo'n fijn merk. Wij hebben de Purifying Face Wash uit die lijn in de douche staan. :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het green tea & aloë vera verzachtend gelmasker van Only You is ook fijn, voorheen kocht ik ook meestal rasberry & wild cherry, maar de groene ga ik zeker nog kopen. Verzacht een geïrriteerde huid fijn. Zodra mijn houtskoolmasker van Origins op is ga ik het active charcoal purifying mask van Ici Paris XL gebruiken. Ik ben benieuwd of deze fijner en beter is. Het masker van Origins droogt fel vind ik. Misschien Dr. Organic volgende keer ook eens testen ;-)

    BeantwoordenVerwijderen

Latest Instagrams

© A Beauty To Rock. Design by Fearne.