I ♥ Makeup - Chocolate Rose Gold palette (VS HUDA Beauty)

zondag 15 april 2018


Enkele weken terug kreeg ik bij het Kruidvat event superleuke goodies mee om uit te testen waaronder enkele make-up producten van I Heart Makeup. I Heart Makeup staat er vooral om bekend om cult paletten, laten we het gewoon eerlijk zeggen, helemaal te kopiëren. Het begon met het Chocolate Bar palette van Too Faced. Een zwaar geliefd palette van mij, dat zowel quasi dezelfde vormgeving kreeg alsook een chocoladegeur aan werd toegevoegd. De geur was misschien wel iets minder geslaagd, maar het prijsverschil is enorm en erg betaalbaar. Ondertussen zijn er heel wat dupes die je bij hun paletten kan vinden zoals ook het Rose Gold palette van Huda Beauty. Aangezien ik ze nu beide heb leek het me leuk om een vergelijking te maken! 


I Heart Makeup heeft na de dupe van het Chocolate Bar palette niet veel veranderd aan hun verpakking. Ze worden enkel steeds in een andere kleur gestoken. Het Chocolate Rose Gold palette vind ik wel een echte eyecatcher met de rosé gouden blingbling. 
Nu ik zei wel dat het I Heart Makeup voor een totale kopie zorgt, maar het Huda Beauty Rose Gold palette bevat 18 oogschaduws terwijl het Chocolate Rose Gold palette er 16 bevat. Zowel de zwarte kleur Black Truffle als de medium bruine kleur Sandelwood zit er niet in. Ik vind zwart persoonlijk wel handig in een palette. Ik gebruik het niet supervaak, maar het kan de look meteen intenser maken. 
Het Chocolate Rose Gold palette bevat een kwast met spons applicators, iets wat ik zelf niet gauw zal gebruiken. Wél vind ik dat de grote spiegel in het palette altijd goed van pas komt. Swatches van de glitter metallic en shimmer kleuren


Swatches van de matte tinten

Wel dat ziet er goed uit! Ik was snel onder de indruk van de pigmentatie. De glitter metallic oogschaduws hebben vrijwel dezelfde textuur als die uit het Huda Beauty palette. De ene is al wat droger en iets meer poederig, maar in het algemeen werken ze fijn. Bij de matte tinten heb ik iets meer moeite moeten doen voor de swatches, maar ze zijn wel prima op te bouwen. 
Op het eerste zicht is er nauwelijks verschil in de kleuren al merk ik wel dat de matte tinten van Huda Beauty intenser zijn. Je merkt dit vooral in een ooglook om een mooiere kleurovergang te krijgen. De oogschaduws mengen zich gemakkelijk samen tot één geheel waarbij je niet veel verschil ziet in de overgang. 
Mijn voorkeur gaat nog steeds naar het Huda Beauty Rose Gold palette (vergelijk even mijn review van het palette hier) omdat de kleuren net wat meer tot zijn recht komen in een ooglook en ze mooier in elkaar overgaan, maar het I Heart Makeup palette moet zeker niet onderdoen. De pigmentatie is erg goed en de oogschaduws werken fijn. Niet al te veel last van fall-out en ze blenden prima. Zeker een goede budget dupe! I ♥ Makeup is te koop bij Kruidvat
Prijs Chocolate Rose Gold Palette: €9,99
4 opmerkingen

 1. zalig! Ik ga het snel ook eens uit proberen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind het palette er goed uitzien! Het liefst zou ik denk ik ook voor de variant van Huda gaan, maar dit is wel echt een betaalbare optie!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hele mooie look heb je ermee gemaakt! :-) x

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een prachtig palette is het! Ik heb het zelf ook meegekregen bij het Kruidvat event en er zelf ook een review over geschreven. Heel fijn review!
  Liefs,
  Yara

  BeantwoordenVerwijderen

Latest Instagrams

© A Beauty To Rock. Design by Fearne.