SUNDAY'S GUILTY PLEASURE: Homemade Snickers Bars

zondag 22 mei 2016


Ze zijn misschien niet de meest Pinterest waardige snickers geworden, maar ze zijn homemade, overheerlijk en zelfs beter als the real deal
Ok, kleine waarschuwing: het zijn caloriebommen, niet zo lief voor als je de dag nadien op de weegschaal gaat staan (laten we dat gewoon niet doen). Ik heb mijn best al gedaan op de fitness de dag nadat ik ze gemaakt heb haha. Maar we mogen ons af en toe eens verwennen en zeker in het weekend!
Ik wou al heel lang zelf eens Snickers maken, maar het gebrek aan Marshmallow Fluff hield me hierin tegen. Mijn vreugde was groot toen ik deze vond in Maastricht vorig weekend. Ik heb wel geen idee meer hoe deze winkel noemde, maar je vind er vooral american candy. 
Benieuwd hoe je ze maakt?


Ingrediënten:
600gr melkchocolade 
1 pot Marshmallow Fluff 
60gr pindapasta
200gr ongezouten pinda's
1 pakje zachte karamels (ik heb die van Lutti genomen)
60ml koffiemelk

Ik maakte de snickers op een browniebakplaat wat op zich goed ging, maar deze hoeveelheden zijn dan wel niet genoeg om een ganse bakplaat te vullen. 
We beginnen met het onderste laagje chocolade van de snickers. Smelt de helft van je melkchocolade (300gr) au bain marie en doe dan de gesmolten chocolade op de bakplaat waar je bakpapier in hebt gelegd. Strijk de chocolade gelijkmatig of neem zoals ik deed de bakplaat vast en laat zo de chocolade langs alle kanten glijden zodat je ongeveer een viekant krijgt.
Leg de bakplaat even in de frigo zodat de chocolade terug hard kan worden

De volgende stap is het maken van de nougat! Ik heb de gemakkelijkste manier uitgezocht en amai, heel moeilijk om hier vanaf te blijven.
Ik mocht net wat meer gebruiken dus een hele pot marshmallow fluff is zeker niet teveel. Doe deze in een mengkom en roer er de pindapasta door. Je kan zelf meer of minder toevoegen naar smaak. Het mengen gaat in het begin wat lastiger, maar uiteindelijk krijg je een egaal soort deeg. 
Als je laagje chocolade ondertussen hard is geworden mag je de nougat eroverheen doen. Dit smeert niet zo makkelijk uit en is eigenlijk het makkelijkst om gewoon met je vingers aan te drukken.

Als je dit gedaan hebt mogen de pinda's erover! Ik heb supergraag pinda's dus ik was hier zeker niet zuinig mee. Druk ze een beetje aan en zet even terug in de frigo.

Ok, nu het karamel gedeelte. Ik zag het niet zitten om zelf karamel te maken, op zich zal het niet zo heel erg moeilijk zijn, maar ik wou het risico niet nemen. Dus ik kocht een zak met zachte karamels die ik allemaal uit het papiertje haalde en au bain marie liet smelten samen met de koffiemelk. Als je mengsel te dik wordt moet je wat meer koffiemelk toevoegen. Dit giet je over de pinda's heen en zet je ook weer terug in de frigo zodat de karamel terug wat harder kan worden.

We eindigen natuurlijk met nog een laagje chocolade die je opnieuw au bain marie laat smelten en over de lagen heen verdeeld. 
Nog een 10 minuutjes alles hard laten worden in de frigo en aanvallen maar!13 opmerkingen

 1. Het ziet er super lekker uit! Ik ben een grote Snickers fan!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mmmm! Dat mag je zeker eens maken als ik in de buurt ben ;) Weet je waar je trouwens marshmallow fluff had moeten zoeken in AH?! Bij de chocopasta enzo, want wordt op de boterham gesmeerd :O

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zag het op de pot staan. Marshmallow fluff en peanutbutter sandwich, klinkt enorm amerikaans :) Als ik nog eens een pot tegenkom zal ik ze nog eens maken!

   Verwijderen
 3. Oh deze ga ik onthouden, ziet er goddelijk lekker uit <3

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oeeeeehhh hier word ik heel blij van! :P

  BeantwoordenVerwijderen
 5. wauw ik zie die foto en ik denk FOOD ziet er mega lekker uit

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dit klinkt werkelijker goddelijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ben dol op snickers, ziet echt heerlijk uit! xx

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ooooh, dit ziet er wel heel lekker uit!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. ahhhhh dit ziet er echt heerlijk uit zeg! Ik krijg gelijk trek! -x-

  www.marushilifestyle.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Oehh...yummie! Dit ga ik eens klaar maken :)!
  X

  BeantwoordenVerwijderen

Latest Instagrams

© A Beauty To Rock. Design by Fearne.