Banila Co - Clean It Zero Cleansing Balm

vrijdag 19 maart 2021


K-beauty is niet meer weg te slaan uit beautyland. Dat Koreaanse skincare zo geliefd is is te danken aan het Koreaanse ritueel dat zorgt voor de meest perfecte, stralende huid. Vergeet niet dat sheet maskers ook afkomstig zijn uit Zuid-Korea, waar ik nog steeds grote fan van ben. Ik moet zeggen dat ik er de laatste jaren minder aandacht aan gaf, veelal omdat ik alles uittestte wat ik opgestuurd kreeg. Nu dat op een laag pitje staat heb ik eigenlijk meer de tijd om producten uit te testen die bij mij in het oog springen. Een cleanser die ik al even wou proberen is de Clean It Zero Cleansing Balm van Banila Co. Het erg geliefde K-beauty merk werd in 2006 opgericht en richt zich voornamelijk op het reinigen en verzorgen van de huid wat voor de perfecte make-up basis zorgt. 
In de avond gebruik ik het liefst een cleansing balm (vooral in de winter), omdat een balm mijn make-up grondiger verwijdert en het zacht is voor mijn huid. Omdat het zo een bestseller is waren mijn verwachtingen van de Clean It Zero Cleansing Balm alvast hoog.
 

MILD EN EFFCIËNT 
Er zijn vier varianten van de Clean It Zero Cleansing balm, maar ik ging toch voor de originele. Mijn huid is dan ook niet drastisch droog ofzo en deze zou geschikt zijn voor een normale en gemengde huid. Dat de originele verpakking roze van kleur is heeft er dan ook niets mee te maken ;) maar daar klaag ik zeker niet om. Hij staat prachtig in mijn badkamer. 
Wat deze cleansing balm zo bijzonder maakt is zijn sorbet-achtige textuur die bij gebruik eerst verandert in een olie en daarna in een melk. Hij verwijdert de meest heftige en zelfs waterproof make-up. De cleansing balm is hypoallergeen, vrij van parabenen, sulfaten, minerale olie, alcohol,... De formule bevat o.a. papaya en acerola (bevat een hoge concentratie aan vitamine C) die op een milde manier de huid reinigt en lichtjes exfolieert.


Om hygiënisch te werken zit er een spateltje bij om zo het product eruit te 'scoopen' al moet ik zeggen dat ik dat na enkele keren aan de kant heb gelegd. Noem het snel te werk willen gaan zonder te veel poes pas. Ik zorg er dan wel voor dat ik met propere handen te werk ga. Maar zeker handig dat het erbij zit.

De Clean It Zero Cleansing Balm heeft een zachte bloemige geur. Ik gebruikte hiervoor de Take The Day Off Balm van Clinique die volledig geurloos is en ook erg fijn werkt dus voor mij moet er niet per sé een geur inzitten. Parfum kan soms voor irritaties zorgen (wat nu wel niet het geval is) waardoor ik vaak té geparfumeerde skincare liever aan de kant laat staan. 

Maar het is zeker een aangename geur en ik heb er verder geen last van. Over de sorbet textuur is niet gelogen, de balsem voelt super smooth aan en verandert snel in een olie/melk substantie wanneer je hem aanbrengt. De balsem voelt zeer aangenaam aan op de huid, mijn make-up wordt er volledig afgehaald en nadien voelt mijn huid zuiver en zacht aan. Ik heb wel geen idee hoe goed hij waterproof mascara verwijdert aangezien ik dat zelden draag. Maar in combinatie met een microfiber cloth voelt mijn huid extra clean en gehydrateerd aan. Ik vind de Clean It Zero Cleansing Balm van Banila Co een zeer fijne reiniger! Hij doet zijn werk, maakt de huid niet droog of vettig en zorgt niet voor huidirritaties. Een musthave als je het mij vraagt.


Banila Co is te koop bij meerdere online webshops. Ik kocht de Clean It Zero Cleansing Balm bij Douglas waar je voor 100ml €20,55 betaald. 

1 opmerking

  1. I also used this cleansing cream before, and then I started using cleansing oil. babibrown's cleansing oil is good for me.

    thin skin toupee

    BeantwoordenVerwijderen

Latest Instagrams

© A Beauty To Rock. Design by Fearne.