Fit Life III : het is me gelukt! en doelen voor 2021

zaterdag 16 januari 2021


Of ik mijn streefgewicht al bereikt heb? Nee totaal niet. Ik verwachtte wel wat struggles in de herfst en winter. Het is dan gewoon heel erg moeilijk om van al dat lekkers te blijven. Die kilo die erbij is gekomen kwam dan ook niet onverwacht en al bij al valt dat nog wel mee. Het is weer even op zoek gaan naar de perfecte balans. Ik heb al meer groenten in mijn eetschema gezet,  de snoepkast volledig opgeruimd en een etage hoger gezet in de kast. Geen idee of dat mij na een tijd gaat irriteren haha, maar als ik het niet zie dan voel ik de verleiding ook niet minder. 
Op sportief vlak heb ik mijn doel wel bereikt. Ik wou tegen eind 2020 10km kunnen lopen en de laatste zondag van november is mij dat gelukt. In mijn hoofd zou ik die ochtend 5km doen (ik leg de lat niet meer graag hoog, zo kan ik mezelf niet teleurstellen) wat erg vlot ging dus ik dacht ik loop wel wat langer, misschien 6 of 7k. En toen ook deze voorbij waren en ik me nog steeds goed voelde had ik het gevoel dat het mij dit keer wel eens zou kunnen lukken. En ja het werden er uiteindelijk 10! Fier op mezelf en half bevroren, want het was erg koud die dag. 

Tijdens mijn verlof heb ik door het slechte weer wat minder kunnen lopen dan ik had gehoopt, de workouts thuis waren ook wat minder maar soms mag mijn lichaam wel meer rust krijgen. Ik wandel dan ook nog vaak en neem de fiets regelmatig dus aan beweging zeker geen gebrek. 
Mijn doel voor 2021 is eigenlijk verder doen dan hoe ik bezig ben. Ik zou nog graag enkele kilo's kwijt zijn tegen de zomer en mijn looptempo wat kunnen versnellen. Dit jaar wil ik ook graag nog eens meelopen bij Dwars Door Hasselt (minstens de 10k dan!), maar voor de rest heb ik vooral heel wat persoonlijke doelen. 

Ondertussen zijn we enkele weken verder nu ik dit artikel terug opneem, whoops. Ondanks er weinig te doen valt ben ik toch met veel bezig waar ik binnenkort hopelijk meer over kan vertellen. De balans in mijn eetpatroon lijkt op dit moment trouwens meer onder controle te zijn. Ik heb brood geschrapt door de week, gewoon omdat ik het zo beu was om te eten en ik helemaal geen beleg mens ben. Ik eet dat wel eens graag op een pistolet, maar het smaakt me niet echt met brood meer. Gevolg, ik eet nu meer groenten en (nog) minder vlees. Ik hou het nu op wraps (gezond belegt) of soep waar ik elke middag naar uitkijk. Ik heb ook het gevoel dat het mij meer energie geeft. 
Ik word tegenwoordig ook erg enthousiast van de Boost! podcasts van Gudrun en Celien. Ik ontdekte hun Instagram account enkele maanden geleden en ik moet zeggen dat ik helemaal mee ben met hun anti-dieet visie. Ik zou ook zo ongelukkig zijn als ik mij echt aan een dieet zou moeten houden. Het helpt gewoon niet of je moet het blijven doen. Ze inspireren me echt en het geeft me mentaal veel rust wanneer ik hun tips toepas. Zeker de moeite om hun eens uit te checken als je ze nog niet kent! 



2 opmerkingen

  1. Wat ben je toch super goed bezig! en er hoeft niet meer vanaf hoor... je hebt een goddelijk figuur waar ik alles voor over heb.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Topper, amai echt proficiat! Ik heb vorig jaar voor een hele periode echt heel hard op mijn eten gelet, maar ik merk dat ik dan echt dingen moest eten die me niet smaakten. Ik ben ook iemand die echt elk uur of elke twee uur iets moet eten want anders krijg ik buikpijn, en is zo moeilijk om iets gezonds te vinden wat je snel tussendoor in je mond steekt. Maar ik wil me dit jaar niet meer echt focussen op echt 'een dieet', gewoon gezond eten maar dingen die ik lekker vind, maar wil voor mezelf eerst starten met meer bewegen. Mijn conditie is echt nul, dus moet eens opzoeken hoe ik het beste begin...

    BeantwoordenVerwijderen

Latest Instagrams

© A Beauty To Rock. Design by Fearne.