Nieuw in mijn skincare routine: Double Cleanse van Pixi

maandag 22 januari 2018


Op gebied van reinigers wissel ik graag af. In de ochtend gebruik ik liefst een luchtige gel of crème reiniger terwijl ik 's avonds overstap naar een reiniger op basis van olie. Vooral in de winter vind ik een reinigingsolie zoveel prettiger en beter voor mijn huid. Door mijn gemengde huid krijg ik snel last van droge plekken waardoor de reiniger zeker meer mag hydrateren en voeden. Double Cleanse van Pixi is voor mij een perfecte combinatie. Twee reinigers in één verpakking, net wat ik nodig heb. 


Het dubbel reinigen is vorig jaar een ding geworden. Om een perfect zuivere en verzorgde huid te krijgen in twee stappen. Double Cleanse van Pixi bevat zowel een vaste olie en een crème reiniger. Beide reinigers zijn mooi opgesplitst in een best grote, stevige pot. Double Cleanse is trouwens een samenwerking met skincare experte Caroline Hirons
Solid Cleansing Oil 
De reinigingsolie heeft een vaste structuur, maar eenmaal je hem in het handen opwarmt verandert hij meteen in een olie. In aanraking met water wordt hij een beetje melkachtig. Heel aangenaam. De Solid Cleansing Oil verwijdert make-up, vuil en zonnecrème gelijk niets. Hij bevat:
Vitamine E die de huid beschermt en verzorgt
Camellia olie die rijk is aan omega en de huid voed
Teunisbloemolie die genezend werkt en de huid hydrateert 
Cleansing Oil 
De luxe reinigingscrème  reinigt de huid en werkt daarbij ook verzorgend. Hij bevat: 
Vitamine C die de aanmaak van collageen bevordert en beschermt
Peptide complex vermindert fijne lijntjes en maakt de huid voller
Arginine verbetert de celvernieuwing en elasticiteit 


Wat me meteen opviel is dat beide reinigers volledig geurloos zijn. Double Cleanse is dan ook parfumvrij, vrij van parabenen en is niet getest op dieren. 
Ik mis eerlijk gezegd wel een geur. Ik vind mijn huid reinigen altijd heerlijk en ontspannend, iets waar voor mijn een lekkere maar wel subtiele geur bij hoort. Nuja, des te beter dat er geen parfum inzit, want zo kunnen huidirritaties natuurlijk voorkomen worden. 
Ondanks aangeraden wordt om beide reinigers in je avondroutine toe te passen, breek ik vaak de regels en gebruik ik de crème in de ochtend en dan 's avonds de olie. Ik reinig me voorop dan ook nog met micellair water dus dat lijkt me anders net wat teveel en niet nodig. 
De Solid Cleansing Oil is mijn favoriet van de twee. Ik ben de laatste jaren fan geworden van oliereinigers. Ze verwijderen make-up veel grondiger en je hebt nooit last van een trekkerige huid. Net wat deze oliereiniger doet. Vrees niet om nadien met een vette huid achter te blijven, het olielaagje werkt vooral verzorgend en maakt de huid zacht. Mijn huid reageert goed op beide reinigers, ik krijg geen puistjes of irritaties. 
De Cleansing Cream is een vrij stevige crème die lichtje schuimt in aanraking met water. Hij verdeelt makkelijk over het gezicht en voelt prettig aan. Make-up restjes worden goed verwijdert en mijn huid voelt nadien zuiver en zacht aan. 


Pima reinigingsduo! Al had ik er misschien een tikkeltje meer van verwacht ofwel ben ik gewoon te verwend door de Oksia Renaissance Cleansing gel die moeilijk te verslaan valt. 

Pixi is online verkrijgbaar bij o.a. Babassu en Cult Beauty 




1 opmerking

  1. nog nooit eerder gezien, wat handig en leuk! zou het zelf ook wel willen proberen

    BeantwoordenVerwijderen

Latest Instagrams

© A Beauty To Rock. Design by Fearne.