Morphe Brushes | Zijn ze de hype waard?

woensdag 26 juli 2017


Ik had niet verwacht dat het zo lang zou duren eer ik kennis zou maken met Morphe. Niet enkel hebben ze een groot aanbod aan kwasten ook hun oogschaduwpaletten worden vaak geprezen door heel wat beautybloggers/YouTube guru's. Lucky me dat ik voor mijn verjaardag enkele kwasten cadeau kreeg van vriendinnetje Ine. Ik had namelijk een birthday wishlist wat het makkelijker maakte om iets te kiezen. Ik liet me beïnvloeden door Jaclyn Hill en koos voor deze drie kwasten: MORPHE M441 PRO FIRM BLENDING CREASE BRUSH €6,60
Geloof me, je kan niet genoeg blending kwasten hebben. Ik heb er twee van MAC waar ik absoluut niet zonder kan, maar toch ben ik altijd benieuwd naar een kwast die het nog beter zou kunnen doen of de anderen aanvult. De M441 kwast is dé perfecte kwast om oogschaduw in de arcadeboog aan te brengen. Hij brengt de oogschaduw zacht aan waardoor hij makkelijk te vervagen is en je een mooie overgang krijgt. In tegenstelling tot de 224 Tapered Blending Brush van MAC die dan weer veel preciezer werkt. 
De M441 heeft natuurlijke haren waardoor hij erg zacht aanvoelt op de huid. Je zou hem ook voor vloeibare producten zoals concealer kunnen gebruiken, maar daar gebruik ik liever een beautyblender voor of mijn vingers! 
Dit was de kwast die ik nog miste. Mijn ooglook wordt nu gestart met een perfect geblende overgangskleur in de arcadeboog! 
MORPHE M510 PRO ROUND BLENDER BRUSH €9,60
Nog een kwast om te blenden zou je denken? Wel, ja de M510 is de ideale kwast om poeders mee te vervagen, maar Jaclyn Hill prees hem vooral omdat hij zo fijn is om highlighter mee aan te brengen. Nu weten we allemaal dat het soms een hele opgave is om een oogverblindende highlighter op je jukbeenderen te creëren. Een goede kwast kan alvast helpen om een betere intensiteit te bekomen. Voorheen gebruikte ik ofwel de 168 van MAC, die eigenlijk bedoelt is om mee te contouren of de Setting Brush van Real Techniques. Geen slecht woord over die laatste, één van mijn meest geliefde kwasten ooit. Maar omdat ik de Setting Brush van RT ook graag gebruik om onder mijn ogen af te poederen vond ik een highlighter kwast een must. De M510 brengt highlighter erg fijn aan, doordat de haren wijder uit elkaar staan krijg je een betere intensiteit en daar ga ik natuurlijk voor. MORPHE M523 TAPERED POWDER BRUSH  €18,10
De kwast waar ik het meest benieuwd naar was en die al even hoog op mijn lijstje stond is de M523. Hij is alvast omgedoopt tot favoriete contourkwast. Voor mij is het een hele zoektocht geweest om er eentje te vinden die ik goed vind. De haren van deze kwast staan dicht opeen, maar zijn toch superzacht. Je ziet het niet zo goed op foto maar hij loopt vanboven wat spitser uit. Dit maakt het makkelijk om poeder aan te brengen, maar het toch meteen te kunnen vervagen waardoor er geen harde lijnen ontstaan. 

Ik was meteen verkocht aan de kwasten van Morphe! De kwaliteit vind ik voor hun prijs echt goed, natuurlijk weet ik nog niet hoe ze er over een aantal jaren gaan uitzien, maar ze zijn makkelijk te reinigen en verliezen tot nu toe geen haren wat ik van sommige MAC kwasten niet kan zeggen. 
♥ 

6 opmerkingen

 1. Ik heb zelf een set van Morphe! Vind ze echt super :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heb me ook door Jaclyn laten beinvloeden en heb een tijd geleden verschillende kwasten besteld. Ik vind ze ook heel goed en helemaal niet duur

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat klinkt heel goed! Ik ga ze alvast noteren op mijn wishlist.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goede make-up kwasten en helemaal niet duur 👌🔝 Wil denk ik wel iedereen ...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben echt onder de indruk. Ik was altijd een beetje sceptisch omdat dit merk naar mijn mening iets te gehypt is en dan denk ik altijd dat het tegen gaat vallen, maar wat zien ze er goed uit zeg! Jeetje!

  BeantwoordenVerwijderen

Latest Instagrams

© A Beauty To Rock. Design by Fearne.