Pannobase + Retinol

vrijdag 23 juni 2017


Rimpels horen nu eenmaal bij het ouder worden, maar toch zie ik ze liever nooit tevoorschijn komen als dat even kan. Gelukkig ben ik vrij gezegend met een goede huid die als dertig plusser enkel een paar fijne lijntjes vertoont. Ligt het aan de genen of dat ik al sinds mijn 20ste vrij obsessief met mijn huid bezig ben, ik heb geen idee. Ik denk dat een goede huidverzorging altijd een pluspunt is. 
Een ingrediënt dat ik de laatste jaren heb ontdekt als intensieve rimpelbestrijder is Retinol. Samen met hyaluronzuur vind ik deze twee onmisbaar geworden in mijn skincare routine. 
Toen ik de vraag kreeg om Pannobase + Retinol te willen testen twijfelde ik niet lang en ben ik ondertussen alleen maar positief over deze crème! 


NOMINATIE BELGISCHE COSMETICAPRODUCTEN 
Pannobase + Retinol is een product van het farmaceutisch bedrijf Pannoc. Ze werden eerder dit jaar voor de So Soir beauty Awards genomineerd in de categorie Belgische cosmeticaproducten dankzij deze anti-rimpelcrème. Je kan je voorstellen dat ik hier dan best nieuwsgierig naar was. 
Eerlijk, ik had voordien nog nooit iets gehoord over dit product of Pannoc zelf, maar ik blijf het spannend vinden om nieuwe merken te ontdekken. 

Wat is Retinol nu juist?
Retinol is een verlaagde vorm van Vitamine A of beter gezegd een vetoplosbare vitamine. Retinol stimuleert de productie van collageen en elastine in de lederhuid. Hierdoor worden rimpels minder zichtbaar en gaat het huidveroudering tegen. 
Niet enkel is Retinol de nummer één rimpelbestrijder, Retinol voorkomt ook puistjes en doet pigmentvlekken vervagen. 
Enig nadeel is wel dat je tijdens het gebruik ben Retinol best niet in de zon komt of je huid met een hoge factor beschermt. De huid wordt dunner en gevoeliger door het gebruik van Retinol. 
De Pannobase crème bevat ook het actieve bestanddeel Schizophyllan die de celvernieuwing bevordert en de weerstand van de huid verhoogt.  ERVARING + WERKT HET?
Ondertussen gebruik ik Pannobase + Retinol een kleine maand elke ochtend nadat ik mijn gezicht gereinigd heb. Je zou hem ook meerdere keren per dag mogen aanbrengen als dat nodig zou zijn. Hier zie ik het nut niet echt van in, maar het lijkt me zeker prima om hem ook 's avonds nog aan te brengen voor het slapen gaan. 
Het is een rijkelijke crème, maar gelukkig ook niet té, want dat zou niet goed samengaan met mijn gemengde huid. Mijn huid reageert er prima op, maar ik bescherm me wel extra goed voor de zon de hele dag door. Aangezien ik geen diepe rimpels heb kan ik hier niet over oordelen, maar de fijne lijntjes die er zijn lijken echt wel minder aanwezig tot bijna weg te zijn. Ik merk wel dat je de crème moet blijven gebruiken om het resultaat te behouden. Wetende dat Retinol ook preventief werkt zal ik deze anti-rimpelcrème zeker blijven gebruiken. Ik stel het ouder worden dus nog even uit! 

Prijs: €22,80
Klik hier voor mijn info2 opmerkingen

 1. Ik heb nog niets uitgetest van dit merk, jammer want het is toch een Belgisch merk.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heij Griet,
  Ik heb ook nog nooit van dit merk gehoord. Na dit te lezen is mijn nieuwsgierigheid wel gewekt 😉 Voor mijn leeftijd moest ik dit product al lang eerder gebruikt hebben 😘, maar als ik er vlug mee start zie ik mss ook wel een beetje verschil (hoop ik 😜)
  Ik heb ook een gecombineerde huid waardoor ik moet opletten met een te rijke crème.
  Lijkt me toch een 🔝 productje!

  BeantwoordenVerwijderen

Latest Instagrams

© A Beauty To Rock. Design by Fearne.