Veggie recept: Gevulde paprika's

dinsdag 19 februari 2013

 
Morgen ben ik al een week bezig met dagen zonder vlees. Echt, ik had nog niet door dat het al bijna een week geleden is. Het gaat heel goed, ik heb totaal geen behoefte aan vlees en voel me prima!
Ik probeer mijn eten ook heel erg te variëren. Ik test nieuwe dingen uit, zodat het niet saai gaat worden. Af en toe zal ik jullie één van mijn lievelingsgerechten delen die ik heb gemaakt.
Vandaag zijn dit gevulde paprika's. Dit is een Grieks recept en kan je ook voor degene die niet vegetarisch zijn met gehakt maken. Heerlijk!
Hier komt het recept.


Wat heb je nodig? (dit is voor 2 personen)
 
- 4 paprika's (welke kies je zelf naargelang die je het lekkerst vind)
- carolina rijst (soeprijst) 1spl per paprika
- een halve courgette
- 1 sjalot
- een teentje look
- 3 rijpe tomaten (gepelde tomaten uit blik)
- 1 groene paprika (voor de vulling)
- 1 wortel
- bladpeterselie
 
Voorbereiding:
Voor de groenten van de vulling heb je een kleine hakmachine nodig zodat alles heel fijn gemalen is. Doe dit dus eerst met de sjalot, die je dan apart zet en doe dan de courgette, groene paprika, wortel en look in de hakmachine. De rijst spoel je af en laat je even in een zeef drogen.
Snij het hoedje van de paprika's eraf en haal de pitjes en nerven eruit.
Was en snij de bladpeterselie.
 
Bereiding:
Verhit olijfolie in een pan en stoof de sjalot aan. Voeg de rest van de groenten toe waarbij je na even stoven de rijst toevoegd. Als al het vocht verdwenen is voeg je ook de tomaten erbij (eerst ook even in de hakmachine doen!)
Haal dit dan van het vuur en meng er de bladperterselie onder. Dit dient om er smaak aan te geven dus je moet zelf de hoeveelheid wat inschatten.
Vul de paprika's met de vulling en doe ze in een ovenschaal. Doe warm water op de bodem van de schaal, dit voorkomt dat de paprik's gaan aanbranden.
De oven zet je op 200° waar de paprika's een uurtje inmoeten. Draai je paprika's een paar keer en test altijd even als ze zeker gaar zijn.
Die van mij waren wel wat aangebrand aan de bovenkant, maar hey ze waren daarom niet minder lekker!
 

Een reactie posten

Latest Instagrams

© A Beauty To Rock. Design by Fearne.