Lierac | Double Cleansing

woensdag 12 juli 2017


Onlangs zei ik nog dat Azië een streepje voor staat op gebied van skincare en ook nu is er een nieuwe trend van daar overgewaaid, namelijk de double cleansing oftewel dubbele reiniging. Ik gebruik zelf altijd én een micellair water én een reinigingsgel/melk, want voor mij is één product vaak niet voldoende. Niet enkel draag ik de hele dag make-up op mijn gezicht, ook door zweten en schadelijke invloeden van buitenaf heeft mijn huid wel een goede reiniging nodig om alles te verwijderen.
Het nieuwe reinigingsgamma van Lierac heeft hierop ingespeeld. Met drie reinigers en één lotion is er voor elk huidtype wel een perfecte match. 

IONISCHE REINIGING
Het dubbel reinigend gamma bestaat uit een balsem-in-olie, schuimende créme, micellaire melk en gel-lotion. De reinigers hebben een ionische werking waardoor de huid zowel aan het oppervlak als in de diepte grondig zuiver wordt gemaakt
Ze  verwijderen zowel make-up als polluerende deeltjes en hebben een microgladmakende reiniging. 
Bij een slechte reiniging vertraagt de celvernieuwing en kan er schade aan de huidbarrièrre ontstaan waardoor je een doffe teint ontwikkelt en het verouderingsproces zal versnellen. 
Goed nieuws dus dat deze reinigers veel dieper gaan! 



BALSEM-IN-OLIE | Droge huid - Prijs: €22,90
We beginnen met mijn favoriet van de drie reinigers! Ik moet zeggen dat ik grote fan ben geworden van olie reinigers. Ik probeerde in het verleden al Ultrabland van Lush en de welbekende Renaissance Cleansing Gel van Oskia. Beide ontzettend fijn. 
Deze balsem-in-olie heeft een balsemtextuur die door opwarming van je handen in een olie verandert. Daarna wanneer je water toevoegt wordt hij melkachtig. 
Ook al is hij ideaal voor iemand met een droge huid, ik heb er met mijn gemengde huid zeker geen problemen mee. In de winter zal ik hem waarschijnlijk nét iets fijner vinden, maar mijn wangen zijn vaak wat droger, waardoor ik deze reiniger graag gebruik. Hij bevat dan ook verzachtende cameliaolie.
Om je make-up grondig te verwijderen en achteraf enkel met een lotion na te gaan is deze een grote aanrader, works like a pro! Mijn huid voelt achteraf lekker zacht (niet vettig!) en zuiver aan. 

Alle producten ruiken overigens hemels! Ze hebben een fris parfum met jasmijn, lotusbloemen en witte gardenia. 


MICELLAIRE MELK | Elk huidtype prijs: €19,90
De reiniger waar ik het meest van had verwacht, maar ikzelf iets minder vind is het micellaire melk met een formule van hydraterende glycerine. Deze melktextuur verandert in een fluid door contact met water. Je brengt hem met een wattenschijfje aan over je gezicht en je moet nadien niet naspoelen. 
Hij reinigt voor mij net niet grondig genoeg, vooral mascara krijg ik moeilijk volledig weg terwijl dit met gewoon micellair water wel lukt. Ik vind het persoonlijk ook niet zo handig om mijn wattenschijfjes altijd nat te maken en dan product aan te brengen. 


SCHUIMENDE CRÈME | Gemengde huid - Prijs: €19,90
De schuimende crème reiniger met een formule van zuiverend melkzuur behoort dan wél weer tot één van mijn favorieten. Deze reiniger met crèmetextuur verandert lichtjes in een schuim na contact met water. Hij voelt erg prettig aan en verwijdert make-up erg goed zonder dat mijn huid er droog van wordt.  Nadien voelt mijn huid zacht en glad aan! 


GEL-LOTION | Elk huidtype - Prijs: €19,90
Wanneer ik aan een lotion denk, denk ik eigenlijk altijd aan een vloeibaar product. Deze gel-lotion heeft zoals je al kan horen een geltextuur. In contact met water wordt hij vloeibaar. De formule bevat een adstringerend extract van ogentroost. Hij vervolledigt de reiniging en verfijnt de poriën. 
Net als het micellaire melk breng je de gel-lotion aan met een wattenschijfje. Helaas vind ik deze niet voor dat verfrissend effect zorgen zoals ik gewend ben van een lotion. Toch merk ik wel dat hij de laatste restjes van mijn make-up weghaalt en mijn poriën iets fijner zijn geworden. Het is maar wat je gewend bent om te gebruiken. Werkt prima, maar ik gebruik liever de standaard lotion. 

De dubbele reinigers van Lierac werken efficiënt en zijn erg lief voor de huid. Voor mij zijn de balsem-in-olie en de schuimende crème absolute toppers die ik met veel plezier gebruik. 

Lierac is verkrijgbaar bij de apotheek. 



1 opmerking

  1. Klinkt goed. Ik moet ze nog testen, ik ben benieuwd wat ik ervan ga vinden.

    BeantwoordenVerwijderen

Latest Instagrams

© A Beauty To Rock. Design by Fearne.