Vitamine C voor je huid met Kiehl’s Powerful-Strength Line-Reducing Concentrate

dinsdag 27 februari 2018


In de winter zorg ik er altijd voor dat ik voldoende vitamine C binnen krijg. Misschien is dat wel de reden waarom ik meestal ontsnap aan de griep. Ik voorzie me in ieder geval altijd van extra vitamine c als mijn weerstand wat lager is en dat lijkt toch goed te helpen. Ook voor de huid is vitamine C top. Denk maar aan Liftactiv van Vichy dat ik enkele maanden geleden testte. Kiehl's heeft de boodschap ook begrepen en vernieuwde onlangs de formule van hun Powerful-Strength Line-Reducing Concentrate. Benieuwd?


Wist je dat van de oorspronkelijke Powerful-Strength Line-Reducing Concentrate formule wereldwijd al meer dan 5 miljoen stuks verkocht zijn?
De Powerful-Strength Line-Reducing Concentrate (wat een mondvol! Laten we hem afkorten naar PSLRC) is een anti-age serum dat zowel op de teint als op de rimpels werkt. De vernieuwde en verbeterde formule bevat een hogere concentratie van vitamine C (12,5%) -waarvan 10,5% zuivere vitamine C en 2% vitamine Cg - én extra hyaluronzuur. Het gefragmenteerd hyaluronzuur voorziet de huid van extra vocht waardoor lijntjes zichtbaar verminderen en de huidtextuur verbetert. 
Vitamine C werkt dan weer anti-aging:
♥ fijne lijntjes als diepe rimpels verminderen
♥ de huid is zichtbaar stralender en helderder
♥ de kwaliteit van het huidoppervlakte is zichtbaar en voelbaar verbetert

Klinkt goed! Ik ben al grote fan van de Midnight Recovery Concentrate van Kiehl's dus hier ik was erg benieuwd. De verpakking met het pompsysteem (dat je open en dicht kan draaien) en donker bruine verpakking lijkt me een goede keuze voor een product dat zo'n hoge vitamine C dosis bevat. Vitamine C kan niet tegen licht, vocht en zuurstof  en zal dan ook snel gaan oxideren waardoor de werking gaat verminderen. Droog en donker bewaren is dan ook aan te raden! 


PSLRC staat nu ongeveer een viertal weken in mijn badkamer. Je kan het serum zowel 's ochtends als 's avonds aanbrengen op een goed gereinigde huid. Ik gebruik hem enkel in de ochtend vòòr mijn moisturizer, omdat ik 's avonds al het Midnight Recovery Concentrate gebruik en dat lijkt me dan teveel van het goede. Het serum ruikt lichtjes citrusachtig voor het ultieme vitamine C gevoel volgens mij haha. 

De textuur van PSLRC vind ik vrij uniek. Het serum is erg luchtig en voelt zelfs een beetje warm aan op de huid. Mijn huid voelt meteen zacht en glad aan. Ik zie wel dimethicone (siliconen) hoog in het ingrediëntenlijstje staan waardoor ik een beetje een primer gevoel krijg. Voor mij niet echt zo'n probleem, want het is daardoor een prima basis voor mijn make-up. 

Na die 4 weekjes elke dag trouw PSLRC te smeren merk ik vooral verschil in de textuur van mijn huid. Ik heb dan ook nog geen echte rimpels om hier een extreem verschil in te merken. Maar mijn poriën lijken wel een stuk minder zichtbaar te zijn, mijn huid is egaler en gladder. Daarnaast blijft mijn huid gedurende de dag gehydrateerd. Niet verkeerd dus, integendeel! Ik heb er weer een favoriet bij. 


Verkrijgbaar bij de exclusieve verkooppunten van Kiehl's, maar ook online
Prijs PSLRC 50 ml: €58
75ml: €77




5 opmerkingen

  1. Welke zou je verkiezen? Deze of die van vichy?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik vind beide heel erg fijn. Liftactiv van Vichy is meer bedoelt als een kuur en geeft je ook instant resultaat terwijl PSLR van Kiehl's ook verzorgend werkt en een serum vervangt.

      Verwijderen
    2. Bedankt voor je antwoord! Ga deze dan toch ook eens aanschaffen denk ik :)

      Verwijderen
  2. Ik heb deze ook en vind hem zo fijn!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Een verfijning van de poriën, ooh dat klinkt interessant.

    BeantwoordenVerwijderen

Latest Instagrams

© A Beauty To Rock. Design by Fearne.