Best Of Skincare 2016

dinsdag 3 januari 2017


Ik deelde jullie al mijn meest geliefde make-up producten van 2016 en nu is het de beurt aan het beste op gebied van huidverzorging. Welke producten hebben me meest kunnen bekoren en hebben een mijn huid een stuk verbeterd? Ik deel ze vandaag. 


Om mijn huid te reinigen ben ik jaren trouw geweest aan Purity van Philosophy en aan het micellair water van Garnier. Een reden om de Cult Beauty box van Anna & Lily te bestellen was de Oskia Rennaisance Cleansing Gel. Benieuwd als ik het ook zo'n cult product zou vinden was ik vrijwel meteen enthousiast. Een gel-achtige reiniger die in olie verandert wanneer je hem aanbrengt en in aanraking met water melkachtig wordt maakt deze erg fijn. Achteraf heb ik steeds een goed gereinigde, zachte en gezond uitziende huid. 
In 2016 probeerde ik ook enkele toners van Lush. Breath Of Fresh Air is tot nu toe mijn favoriet. Hij geeft meteen een fris gevoel en haalt de laatste make-up restjes prima weg. 
De All About Eyes oogcrème van Clinique gaf me dan weer de nodige hydratatie onder de ogen en nam zwellingen lichtjes weg. 
Nog een Cult Beauty product en een duur blauw goedje is het Luna Sleeping Night Oil van Sunday Riley. Vaak merk je pas na lange tijd wat een product nu net met je huid doet en dat is ook het geval bij deze olie. Fijne lijntjes lijken zeker minder zichtbaar en mijn huid ziet er vooral stralender uit. 
In de zomer was de  Anthelios XL 50+ van La Roche-Posay mijn partner in crime. Ik moet elke zomer opletten dat er geen pigmentvlekken opduiken of dat ze donkerder worden. Naar mijn gevoel heeft deze zonnebescherming mijn gezicht zeker de nodige bescherming gegeven. Doordat hij erg vloeibaar is smeert hij dun uit en voelt hij fijn aan op de huid.
Mijn gemengde huid begint vaker last te krijgen van droge plekken. Om tussendoor te hydrateren vond ik de Hydrating Milky Mist van Pixi erg aangenaam. Deze ultra fijne mist wordt niet enkel meteen door de huid opgenomen, hij ruikt bovendien erg lekker. 


De Rituals Of Karma lijn van Rituals heeft zo'n ongelooflijk lekkere geur dat ik deze LE niet kon laten voorbij gaan. Ik kocht er naast de scrub ook de shower oil van die beide een grote favoriet van mij waren in de zomer. Ik gebruik ze nu nog steeds regelmatig, maar met de scrub probeer ik zuinig te zijn. Hij is dan ook zeer geliefd door het olielaagje wat erin zit. Dat zorgt voor extra zachtheid na het scrubben! 
Recente nieuwkomer is de Sleepy bodylotion van Lush. Vooral de geur combinatie van lavendel en patchouli is zalig, maar ik had er geen idee van hoe fijn de bodylotions van Lush waren. Hij is erg zuinig in gebruik en maakt een droge huid meteen een stuk zachter. 


Zuiverende maskers vind ik vaak het spannendst om te testen en zorgen meestal voor een zichtbaar verschil. Mijn twee toppers van 2016? Het Activ Charcoal Mask van origins en het Himalayan Charcoal Purifying Glow Mask van The Body Shop. 
Ik was eerst niet razend enthousiast over het masker van Origins, maar hoe vaker ik het gebruikte hoe fijner ik het vond. Het masker is heerlijk om aan te brengen, wordt hard maar is nog goed te verwijderen en droogt mijn huid niet uit. Een iets intenser masker is dan dat van TBS. Ik voel de frisheid tintelen op mijn huid, hij reinigt grondig en doet mijn huid nadien stralen. Oh, die heerlijke pamper momentjes. 


Wat waren jou favorieten skincare producten? 

13 opmerkingen

  1. De Ritual of Karma scrub heb ik onlangs nog opgemaakt, zaaaaalige geur.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een fijn overzicht dit, ik ben ook zo benieuwd naar die producten van Lush! Ik vind jouw foto's ook zo mooi. Purity ontving ik in de ASOS Adventskalender en het is echt een favorietje van mij, heerlijk spul. Malou x

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mooie favorieten! De zomercollectie van Rituals vond ik ook heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een ontzettend mooie producten allemaal. Ik wil dit jaar meer op skincare gaan focussen dus ik houd de genoemde producten zeker even in gedachte. Ik ben vooral heel benieuwd geworden naar die oogcreme van Clinique!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Je foto's gaan echt vooruit meis en die producten van rituals zijn zo lekker! ik hou echt van die geur, mijn vriend heeft er ook een parfum van.. just love it!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Mooie producten, ben wel nieuwsgierig naar Sleep van Lush :)

    Mijn ontdekkingen: De Iris nachtcreme van Weleda verraste me nogal dit jaar. Deze bijna zalfachtige creme voelt heerlijk voedend aan. Verder ben ik nog steeds fan van Le weekend van Chanel en het Glamglow masker. Toevallig vorige week weer een nieuw potje gehaald.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Die body lotion van lush wil ik nog wel een keer proberen

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Altijd leuk om favoriete producten van anderen te mogen leren kennen. :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Estee Lauder night repair serum blijft mijn favoriet.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat een heerlijke producten. Ik wil dit jaar mij iets meer gaan verdiepen in Lush. De Breath of Fresh Air en de Sleepy body lotion lijken mij ook heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Heel leuk zo'n overzicht! Heb zelf niet super veel verstand van beauty producten dus vind het altijd handig om te zien wat favorieten van anderen zijn. Deze producten klinken allemaal erg goed! Ik moet binnenkort ook maar weer eens langs de Lush.. :)

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Breath Of Fresh Air is zeker een aanrader, vind hem echt geweldig. Die geur en werking, hmmm! Naar die Luna Oil ben ik erg benieuwd, hij klinkt veelbelovend.

    BeantwoordenVerwijderen

Latest Instagrams

© A Beauty To Rock. Design by Fearne.