Battle of the highlighters

dinsdag 28 juni 2016


Dit jaar is toch wel zonder twijfel het jaar van de highlighter. Hoe meer glans hoe beter, zelfs de highlighter challenge op YouTube is helemaal hot en lijkt me best wel leuk om een keer uit te proberen. 
Mijn liefde voor highlighter is stilaan beginnen groeien en ik sta op het punt dat ik er lichtelijk aan verslaafd ben geworden. Subtiel aanbrengen lap ik aan mijn laars, want highlighter mag van mij goed gezien worden. Welke highlighter is nu een absolute aanrader en waar zit het verschil? Dat vertel ik je vandaag! 


Ik heb even gegrabbeld door mijn make-up collectie en haalde er zo goed als al mijn highlighters uit. De andere die ik nog heb liggen vind ik zelf weinig glans geven dus deze halen de battle zowiezo niet. 
Van links naar rechts (boven) zie je: 

MAC - Vanilla pigment: ivoor wit met een warme ondertoon 
Revolution - Vivid Baked Highlighter 'Golden Lights': wit met goud-gele glans
MAC - Soft And Gentle: warm champagne, beige
The Balm - Cindy-Lou Manizer: Zacht perzik, roze
Elf - Shimmering Facial Whip: perzik brons
Becca - Champagne Pop: witgoud met een perzik roze ondertoon
Collistar - All Over Illuminante: zacht roze met gouden gloed
Becca - Moonstoone: bleek goud

Naast de poeder higlighters heb ik één vloeibare highlighter en één pigment. Het makkelijkst vind ik natuurlijk de poeders, maar om een mooi resultaat te krijgen wil ik zeker wel moeite doen. De Collistar All Over Illuminante was mijn allereerste highlighter ooit. Ik kocht hem voor mijn visagie opleiding. Het doosje is zoals je ziet ook al goed gesloopt. 
Het MAC Vanilla pigment vind ik het meest bijzonder en geeft ongetwijfeld de meest opvallende glans (valt helaas wat weg bij de swatches). Ik gebruik hem nog steeds graag als highlighter ook al vergeet ik hem wel eens. 


Swatches: Becca - Champagne Pop, Becca - Moonstone, MAC - Soft And Gentle, The Balm - Cindy-Lou Manizer, Revolution - Vivid Baked Highlighter 'Golden Lights', Collistar - All Over Illuminante, MAC - Vanilla Pigment, E.l.f. Shimmering Facial Whip

Mijn twee Becca highlighters zijn me erg dierbaar, omdat het zo'n romige zachte poeders zijn die fijn aanbrengen en je goed ziet zitten.
Soft And Gentle van MAC bevat iets meer glitter en is zacht van kleur maar wel een topper op je jukbeenderen. 
De Cindy-Lou Manizer van The Balm is samen met de Collistar highlighter aan de roze kant. Deze vind ik moeilijker te combineren eerlijk gezegd ook al vind ik ze prachtig. 
Als dupe voor Nars Albatross doet de Vivid Baked Highlighter van Revolution het zeker niet slecht! Hij is sterk gepigmenteerd en moet dus zeker niet onderdoen. 
Ook al geeft de E.l.f. Shimmering Facial Whip een enorme glans, ik vind hem te plakkerig en doet voelt niet erg fijn aan. Ook is de kleur me te donker. Volgens mij staat hij erg goed bij een getinte huidskleur. 

Welke is nu mijn favoriet? 
Ik grijp het meest naar Champagne Pop, Moonstone, Soft And Gentle + het Vanilla pigment. Deze kunnen de eerste plaats met zijn allen delen, want één favoriet kiezen kan ik niet. 



Wat is jou favoriete highlighter? 


8 opmerkingen

  1. Moeilijk om een favoriet te kiezen! Ik heb intussen ook een hele selectie aan highligthers, van high end tot betaalbaar. Sleek vind ik bijvoorbeeld ook erg goed, al zijn mijn Becca en Dior highlighters zeker zo mooi.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Moonstone en Soft & Gentle behoren ook tot mijn favorieten :). Maar op dit moment ben ik helemaal in de ban van het Sleek Solstice highlighting palette. Supermooie kleuren en heel gepigmenteerd!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuke vergelijking!! Ik ben zo dol op highlighters <3

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Mooie selectie! Soft & Gentle en Champagne Pop zijn hier ook favorieten!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik heb nog niet heel veel highlighters. Ik gebruik nu die van Sleek het meest eigenlijk. Maar ooit in de toekomst wil ik er nog wel wat bij...Mooie collectie heb je zo! www.hillybillybeauty.nl

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik gebruik zelden highlighter, maar mijn favoriet is de Sisley L'Orchidee Rose Highlighter Blush.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Leuke vergelijking! Ik heb die van Makeup Revolution en The Balm ook. Gebruik ze beiden graag. Wellicht is Mary-Lou Manizer iets voor je verzameling? Ook een erg mooie kleur.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Oh echt, i looooveeee highlighters <3 Ik vind ze allemaal mooi hoor. haha.

    BeantwoordenVerwijderen

Latest Instagrams

© A Beauty To Rock. Design by Fearne.