URBAN DECAY | GWEN STEFANI PALETTE

woensdag 9 december 2015


Nee, ik had niet meteen een nieuw oogschaduwpalette nodig, maar dat is niet iets wat je tegen een make-up addict moet zeggen. Ik keek dan ook enorm uit naar dit palette van Urban Decay in samenwerking met Gwen Stefani. Mijn hart ging meteen sneller slaan toen ik hem voor het eerst zag en doordat ik Urban Decay de laatste jaren enorm ben beginnen appreciëren (Naked paletten x4!) moest ik hem gewoon hebben. Niet te vergeten dat ik Gwen Stefani een topvrouw vind (we spreken hier van een kleine girlcrush), al jaren fan ben van haar stijl en nog steeds even hard meekweel met Don't Speak (van No Doubt).



Laten we beginnen met de verpakking. Ik als 'ik kan geen doosjes weggooien' ga het moeilijk hebben om dit exemplaar niet te willen houden. Vaak vind ik de doosjes rond de producten veel té mooi en dit is hier ook het geval. Gelukkig vind ik het palette zelf wel de eyecatcher. Het ontwerp is geïnspireerd door Gwen haar liefde voor zwart-wit grafische prints (denk aan haar kledinglijn L.A.M.B.) en antieke gouden accenten. LO-VING IT! 
Ik ben er helemaal verliefd op! Het viel me ook meteen op dat het palette vrij zwaar aanvoelt. Het is dan ook erg degelijk en kan tegen een stootje.



Het Gwen Stefani palette bevat 15 can't-live-without kleuren voor Gwen die ze zelf met Urban Decay heeft ontworpen. 12 kleuren hiervan zijn nieuw en 3 kleuren komen uit de UD collectie. Het palette bevat niet enkel neutrale tinten, maar ook enkele pareltjes om om helemaal te schitteren. 
De namen van de oogschaduws hebben allemaal wel iets met Gwen te maken zoals bv. Blonde (haar haarkleur), 1987 (het begin van No Doubt), Punk (haar stijl)...
Het palette bevat een grote spiegel waar de tekst Magic's In The Make-Up op staat. Een knipoog naar een liedje van No Doubt.
Er is geen kwast aanwezig, maar zelf gebruik ik meestal toch nooit kwasten uit een palette. 

Op naar de swatches!


Blond: licht beige met roze ondertoon highlight kleur
Bathwater: licht beige kleur met gouden pearl finish
♥ Skimp: nude kleurige highlighter met satijnen finish
♥ Steady: bronzen kleur met metallic finish 
Punk: roodbruine matte kleur 



Baby: rose metallic kleur
Anaheim: licht taupe bruine kleur met matte finish
Stark: beige nude kleur met matte finish 
Zone: bruine kleur met matte finish
Serious: smokey grijze kleur



Pop: licht rozige shimmer kleur met glitters
 Harajuku: koele metallic roze kleur met shimmer
 Danger: intens blauwe kleur met shimmer
1987: metallic goud-gele kleur met shimmer
♥ Blackout: intens zwarte kleur met matte finish




Op mijn bleke huid vallen sommige kleuren wat weg, maar de pigmentatie van de oogschaduws is erg goed. Ik was vooral onder de indruk van Blackout, Punk, Danger en 1987. Skimp vond ik net iets poederiger als de rest, maar in het algemeen voelen de ooschaduws fluweelzacht aan en zijn ze een plezier om mee te werken.

Ik maakte natuurlijk ook al een look met het palette:




Ik heb de kleuren 1987, Punk, Anaheim, Blonde en Pop gebruikt. 


Leuke extraatje: bij het palette zaten ook samples van 4 lipsticks, want jawel deze heeft Gwen Stefani ook ontworpen! De lipsticks zouden in de lente uitkomen als ik het goed heb.
Bij de look hierboven draag ik de kleur Ex-Girlfriend wat een transparant nude roze kleur is. 


Signature 'Gwen Stefani' look!
Hier draag ik de kleur '714' wat een mooi klassieke rode kleur is met matte finish.
Deze vind ik supermooi en hij voelt heel erg fijn aan op je lippen ondanks dat hij mat is. Een lipstick van UD staat dus duidelijk op de wishlist!


Een musthave palette? Ik vind van wel. Ondanks dat hij vrij veel neutrale tinten bevat kan je er toch veel kanten mee op. Als je denkt dat je vooral de draagbare kleuren gebruikt en af en toe eens zot doet met wat extra kleur dan is dit palette zeker iets voor jou. Zowiezo een mooi exemplaar voor in je collectie, want je mag niet vergeten dat het Gwen Stefani palette Limited Edition is!

Te koop bij Ici Paris Xl voor €52



 

16 opmerkingen

  1. Ik overweeg een tijdje om dit palette te kopen, maar door mijn donkere tint twijfel ik nog steeds of deze palette iets voor mij is. Het feit dat de Limited Edition en samenwerking met Gwen Stefani maakt veel goed. Het zou ook leuk zijn als ik de palette ook dagelijks kan gebruiken. In plaats van alleen maar verzamelen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik geloof goed dat het een musthave is, wat is ie mooi! En ook zoveel bruikbare kleuren! Je looks vind ik erg mooi!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik vind het palette er heel mooi uitzien. De kleuren zijn erg draagbaar en je kunt er ook veel verschillende dingen mee omdat het niet echt de standaard kleuren zijn, zoals de roze en de blauwe. Fijne review!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Het is echt een beauty van een palette. De mooie vormgeving maakt mij al hebberig. Maar de goede pigment en mooie kleuren nog meer <3

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wauw wat een prachtig palette zeg! Ik word er net als svenja erg hebberig van ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een beauty he? Ik kon het ook echt niet weerstaan! Erg herkenbaar dat 'ik kan geen doosjes weggooien' :))

    BeantwoordenVerwijderen
  7. wauw hij is onwijs mooi meid hier kan je mooie dingen mee maken! liefs

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wauw super mooi palette!
    Liefs,
    Daphne

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat een geweldige palette is dit. Veel mooie kleuren en het pigment is goed! Je hebt er zelf ook een mooie look mee gemaakt!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Het palette ziet er zo mooi uit. Je hebt er een mooie look mee gemaakt. Ga er wel voor passen want er is al een palette van Tarte onderweg naar mij en heb al teveel gekocht de laatste tijd.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Super leuke blog! Ik ben zooooooo blij dat ik dit palette ook heb, het is er eentje om verliefd op te zijn :D


    Ilona
    www.artthisisart.blogspot.be

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Het is echt een prachtig palette! De verpakking is ook zo mooi! <3

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Prachtig palet! Ik kan niet wachten om er zelf mee aan de slag te gaan.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Prachtige Palette, ik was meteen verliefd en kon de Palette ook niet weerstaan en heb de Palette ook gekocht :). Ik kan niet wachten voor er mee aan de slag te gaan en het is dan ook mijn eerste urban Decay Palette! X

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Wauw, wat een prachtig palette is dit toch. Vooral Harajuku en Danger zijn voor mij reden genoeg om dit palette te willen. Vind je looks ook heeel mooi, damn eyeliner on fleek!

    BeantwoordenVerwijderen

Latest Instagrams

© A Beauty To Rock. Design by Fearne.