LUSH | TEA TREE WATER

zondag 6 september 2015


Sinds enkele jaren heb ik standaard een flesje Tea tree olie in mijn badkamerkast staan. Dit goedje heeft zoveel goede eigenschappen waaronder zijn geneeskrachtige en desinfecterende werking. Ik gebruik het meestal voor als er koortsblaasjes opduiken en ik heb het gevoel dat de koortsblaasjes net wat sneller verdwijnen.
Het Tea Tree Water van Lush is zo'n beetje een cult product geworden, waardoor ik hem graag wou proberen. Nog steeds heb ik regelmatig last van onzuiverheden en wil hier eens en voor altijd komaf mee maken (in zoverre dat mogelijk is!). 


Dit zegt Lush over Tea Tree Water:
Tea Tree Water is onze sterke toner voor een normale tot vette huid; in het bijzonder goed voor een jong tienerhuidje met de nodige pukkeltjes. Tea Tree is een wonderlijke plant uit Australië; een Australische EHBO-doos bevat het ook altijd. De olie heeft reinigende, desinfecterende eigenschappen. Daar hebben we opwekkende grapefruit en ontgiftende jeneverbes aan toegevoegd. Heel effectief, al zeggen we het zelf.
De ingrediëntenlijst was ik vergeten op de foto te zetten, maar voor de geïnteresseerden: 
Tea treewater (Melaleuca alternifolia), Grapefruit water (Citrus paradisi), Jeneverbes water (Juniperus communis), Limonene (Limonene), Parfum (Perfume), Methylparabeen

Ziet er op zich niet slecht uit buiten de parabenen, maar deze staat gelukkig wel als laatst. 


Het was voor mij even uitzoeken als deze toner daadwerkelijk iets voor mijn huid zou doen, maar ondertussen is hij niet meer weg te slaan uit mijn ochtend-en avondroutine. Ik spray hem meestal over mijn gezicht en tokkel het product dan met mijn vingers in, maar je kan hem ook met een watje aanbrengen. Hierdoor verwijder je ook nog de laatste restjes van je make-up 's avonds. Het fijne aan dit Tea Tree Water is het kalmerende en verfrissende gevoel achteraf. Mijn huid voelt echt zuiver aan. Gelukkig heeft hij niet die extreme Tea tree geur, hij is eerder aangelengd. De pure tea tree geur is veel straffer en is wel wennen. Deze geur is veel zachter en verdwijnt ook snel.

Bij breakouts en als mijn huid in een onrustige periode zit heb ik het gevoel dat hij me dan wel goed bijstaat. De desinfecterende werking van trea tree neemt zijn taak hier wel serieus!




Ben jij al bekend met het wondergoedje Tea Tree oil/water? 
♥ 

6 opmerkingen

  1. Ik ben al jaren fan van hun Eau Roma Water Tonic, een aanrader voor de droge/gevoelige huidjes! :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb deze een tijdje gebruikt maar ik heb een droge huid dus dat is helemaal niet de bedoeling haha. Maar het is wel een lekker product!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heb een tijdje geleden nog op het punt gestaan om zo'n flesje te kopen, maar heb het uiteindelijk toch niet gedaan... Waarom weet ik niet. Ik las toen wel dat het goed zou zijn tegen roodheid in je gezicht? Liefs

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik ben ook super fan van het product!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik ben heel erg benieuwd naar wat dit product doet voor mij, misschien moet ik hem maar gewoon eens proberen want hij klinkt erg goed!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik vind hem super fijn. Gebruik hem graag s avonds om de laatste restjes makeup en vuil we af te halen. Echt verassend hoeveel je er dan nog af haalt!

    BeantwoordenVerwijderen

Latest Instagrams

© A Beauty To Rock. Design by Fearne.