Bourjois | Healthy Mix foundation

maandag 18 mei 2015


Het moest er van komen. Ik miste mijn Healthy Mix foundation van Bourjois al verschillende weken en begon bijna ontwenningsverschijnselen te krijgen. Nee, serieus! Er is één foundation die bij mij het meest geliefd is en ook zo zal blijven namelijk Double Wear van Estée Lauder. Maar deze draag ik niet elke dag, daarvoor vind ik hem soms iets té zwaar en mijn huid moet er op sommige dagen gewoon niet altijd even flawless uitzien. Ook in de zomer skip ik deze liever, want dan vind ik de meeste foundations te verstikkend. 
De Healthy Mix foundation van Bourjois vind ik dan wél weer fijn voor door de week als het even wat minder mag zijn, maar toch je huid doet stralen. Jep, deze zorgt voor wel degelijk voor de healthy glow. 


Ik had hier nog de vorige versie/verpakking van en op gebied van de flacon is hij er zeker al op verbeterd. Het plastiek flesje werd vervangen door glas en ziet er op die manier minder goedkoop uit. Ik zou hem nu ook niet echt een budget foundation kunnen noemen met zijn prijs van €14,99 dus hier heeft de vernieuwing wel weer punten gescoord. 
Enkel werd bij de vorige verpakking de foundation naar boven geduwd, zodat je echt alles tot de laatste druppel eruit krijgt. Zo jammer dat dit erg weinig gedaan wordt bij verpakkingen.


De belofte:

  • een egale teint die tot 70% meer uitstraling geeft
  • blijft tot 16 uur zitten
  • frisse en zachte textuur die zich vermengd met de huid, waardoor je de foundation niet ziet of voelt zitten 
  • een formule verrijkt met fruit die zorgen voor: 
Abrikoos - uitstraling
Meloen - hydratatie (tot 8 uur lang)
Appel - bescherming van de jeugdigheid van de huid


Ik heb de kleur 53 Beige-Clair. 

De foundation is redelijk vloeibaar en smeert erg fijn uit waardoor je niet snel vlekken gaat krijgen. 
Een half jaar geleden was ik verkocht aan foundations die voor een volledige matte finish zorgen, maar nu zet ik ze liever helemaal achterin de kast. Geef mij maar de frisse uitstraling wat er meteen ook veel natuurlijker uitziet. Ik ben ook niet het type dat constant zou bijpoederen.


Zonder en mét Healthy Mix foundation 

Deze Healthy Mix is misschien niet helemaal full coverage, maar ik vind hem net genoeg om rode vlekjes of oneffeheden te verbergen. Mijn sproetjes komen er wel nog door, maar hey soms moet ik mij daar maar bij neerleggen en zo blijft het er natuurlijk uitzien. 
De foundation voelt erg fijn aan op de huid, je voelt dat hij zorgt voor die extra hydratatie. Je ziet het niet erg goed op de foto, maar deze foundation laat op plaatsen zoals mijn wangen en neus wat glans tevoorschijn. 
Hij heeft ook een heerlijke fruitige geur wat voor mij wel vertrouwd blijft aan deze foundation.

Na een hele werkdag zit deze foundation nog steeds prima, misschien hier en daar lichtjes vervaagd, maar daar kan ik zeker mee leven. Ik blijf fan van deze Healthy Mix!


13 opmerkingen

  1. Ik ben niet bekend met de foundation van BOURJOIS deze lijkt me ook wel goed. Ik gebruik vaak foundations van L' Oreal.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een mooi effect, dit is helemaal wat ik altijd zoek in de zomer. Ik ben erg fan van de Double wear light, die is net wat minder dekkend dan de gewone variant.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Och, dit is heel lang een favoriet van me geweest. Ideaal moment om deze nog eens te kopen. Love it!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dit is echt zo'n fijne foundation, ik gebruik hem ook al jaren! :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik ben tegenwoordig echt fan van foundations met een natuurlijke uitstraling. Deze oogt echt natuurlijk, love it!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik geloof dat dit ook een hele foundation zou zijn voor mij, top!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik heb deze foundation ook en vind hem heel fijn! Het resultaat ziet er ook heel mooi uit bij je. liefs

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Bourjois heeft veel goeie foundations, maar deze heb ik zelf nog nooit geprobeerd.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Dit klinkt ook heel erg goed! Ik heb de 1 2 3 Perfect foundation van Bourgeois en die is wat dekkender als ik het zo lees, maar deze lijkt me echt heel geschikt voor de lente/zomerperiode. Dan hoeft het voor mij echt niet zo dekkend. En dat geurtje is een hele leuke plus!

    x Sara

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ik heb er al zoveel goeds over gelezen en daarom heb ik me hem een paar maand geleden ook eens aangeschaft. Helaas was deze veel te geel qua ondertoon voor me :(

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Klinkt als een fijne foundation, zelf gebruik ik liever bb Creams :)
    X

    BeantwoordenVerwijderen
  12. damn heb nog met deze in mijn handen gestaan en toch voor maybelline gegaan omdat die beloofde beter te blijven zitten. Nu ben ik toch ook weer benieuwd naar deze, heb namelijk maar weinig dekking nodig

    BeantwoordenVerwijderen

Latest Instagrams

© A Beauty To Rock. Design by Fearne.