Recept | Healthy Raw Brownies

zondag 1 maart 2015



Tijdens mijn vasten periode snak ik toch het meest naar chocolade. Ik mocht van mezelf enkel nog gezonde zelfgemaakte snacks eten en besloot wat rond te zoeken naar een heerlijk recept met chocolade. Aangezien ik al langer een gezonde variant van brownies wou maken was het geen ellenlange zoektocht. Ze zijn compleet raw en ze moeten niet in de oven + had ik al gezegd dat ze serieus de lekkerste brownies ooit zijn? 


Er is een heel lijstje van brownie recepten online te vinden, ook de gezonde variant. Ik wou er eerst eentje met avocado maken, maar er zaten voor mij teveel ingrediënten in en ik hou het graag simpel en makkelijk. 

Wat heb je allemaal nodig:

VOOR DE BROWNIES

- 100gr havermout
- 10 tal dadels (hangt er vanaf hoe dik en plakkerig ze zijn, ik laat ze meestal eerst wat weken in water)
- 25g pure chocolade in stukjes (min.85%)
- 4 el raw cacao poeder
- 2 el kokosolie
- 5 el amandelmelk
- enkele druppels vanille extract

VOOR DE CHOCOLADE TOPPING

- 2 el kokosolie
- 4 el raw cacao poeder
- 1 el agave siroop of honing


Ik gebruikte deze Green & Black's Organic Dark Chocolate die je oa bij Albert Heijn en in natuurwinkels vind. Hij is gezoet met ruwe rietsuiker en tot nu toe de gezondste optie die ik heb gevonden. 


BEREIDING

Maal de havermout fijn in de keukenmachine en doe er de rest van de ingrediënten bij. Alles moet fijn zijn en een plakkerige massa worden.
Doe je brownie mengsel in een vierkant bakje (het zijn kleine brownies dus je hebt geen grote bakvorm nodig) waar je wat bakpapier hebt ingedaan.
Voor de chocolade topping meng je gewoon de gesmolten kokosolie, cacao poeder en agavesiroop bij elkaar. Deze giet je dan over het brownie mengsel en zet je een half uurtje in de koelkast zodat het kan opstijven. 
Nu enkel nog in vierkante stukjes snijden en je kan beginnen smullen! Ze zijn echt de moeite om eens te maken. Misschien is het omdat ik al anderhalve week niets gesnoept heb, maar ik ben echt gek van deze brownies!



♥ 

10 opmerkingen

  1. Ik ben gek op brownies deze variatie lijkt mij ook lekker!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat ziet dit er lekker uit! De reden dat ik hier zo enthousiast van word is dat er geen ei in zit! Daar ben ik namelijk allergisch voor, dus ik zou deze wel eens uit kunnen gaan proberen vanmiddag

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Deze zien er heerlijk uit!! En dan nog eens een gezondere variant, moet ik zeker eens proberen :) x

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hmmm, lijkt me superlekker! En past ook perfect binnen mijn 'vastenperiode' want ik doe voor de eerste keer mee aan Dagen zonder Vlees. (niet dat er vlees in brownies zit natuurlijk, maar vaak wel eieren en andere dierlijke bijproducten zoals boter en melk)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. oh eet je volledig vegan dan? Chapeau! Ik deed twee jaar geleden mee aan dagen zonder vlees :) nu wou ik eens wat anders!

      Verwijderen
  5. Oh, deze zien er echt heerlijk uit!
    x

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ooh die foto's doen me watertanden :) Ziet er echt lekker uit :)

    BeantwoordenVerwijderen

Latest Instagrams

© A Beauty To Rock. Design by Fearne.